Onnistuvan tarina

Onnistuvan ompelukaavojen takana olen minä, Tiina, vantaalainen alunperin Pohjanmaalta kotoisin oleva pienen lapsen äiti. Luovuus on minulla ilmentynyt jo pienestä asti käsillä tekemisen kautta. Päiväkodissa pyysin hoitajaa opettamaan virkkausta ja äidin harrastusta seuraillessa opin ompelemaan Barbielle vaatteita. Kuvataidekoulut ja käsityökerhot tulivat tutuiksi ja luonteva jatkumo olikin muuttaa Helsinkiin päästessäni Kuvataidelukioon.

Toisena lukiovuotena tätini auttoi kaavoittamaan minulle vanhojentassimekon ja sen suunnittelu ja ompelu innosti minua hakemaan vaatetusalalle Helsingin ammattikorkeakouluun Vestonomiksi. 

Opiskeluaikana kankaat tulivat tutuiksi kangasmyyjän työssä. Valmistumisen jälkeen sain työpaikan suomalaisesta vaatetusalan yrityksestä, jossa viihdyin yli 10 vuotta tehden vatteiden mitoituksia, istuvuuksia ja tuotantoon liittyviä työtehtäviä ketjun omalle merkille. Parasta työssäni oli haastaa ammattitaitoani saadakseni yhden vaatteen istumaan mahdollisimman hyvin mahdollisimman monelle vartalolle ja eri koolle. Jo tuolloin haaveilin salaa siitä, että joskus pääsisin tekemään omia ompelukaavoja ja innostamaan muita intohimoni pariin.

Rakastin muodonhallintaa ja kaavoitusta jo vaatetusalan koulussa ja edelleen kaavoitus ja vartalon parhaita puolia korostavat vaatteen linjat ovat suurin intohimoni. Se, kuinka kaksiuloitteisesta kaavasta saa muodostettua kauniisti istuvan kolmiulotteisen vaatteen, on mielestäni hyvin kiehtovaa. Vanhempainvapaalla ajatus omasta yrityksestä sai potkua ja ystävän kanssa perustetun Intoisa-yrityksen kautta kaavat siirtyivät 2022 lopussa omaan kauppaani – Onnistuvaan. 

Onnistuva-nimessä yhdistyy kaksi minulle tärkeää asiaa. Ensisijaisesti haluan antaa sinulle, kaavoillani ompelevalle, onnistumisen tunteen. Ilon siitä, että olet itse luonut jotain kaunista ja päällä hyvän tuntuista. Mikä onkaan sen ihanampi tunne, kuin ylpeänä myöntää vastaus kysymykseen ”Ihana! Oletko itse tehnyt tuon?”. Jokaisessa ompelukaavapaketissa on mukana pientä extraa, jolla haluan kannustaa ja innostaa ompelemaan ja luomaan juuri sinun näköistä vaatetta. Koen, että selkeillä kaava-arkeilla, yksityiskohtaisilla ompeluohjeilla, kaavanmuokkausvinkeillä sekä selkeillä ompeluohjevideoilla pystyn antamaan sinulle vielä enemmän itselleni niin rakkaasta asiasta. 

Minulle vaatteessa hyvin tärkeää on istuvuus, joten sanaleikki ”onnistuva – on istuva” onkin siksi yritykselleni osuva. Istuva ei tarkoita tiukkaa vartalonmyötäistä, vaan sitä, että mittasuhteet vaatteessa ovat oikeat ja vaate pääsee laskeutumaan vartalon päällä kauniisti. Vartalon parhaat puolet korostuvat ja sitä, mitä ei haluta korostaa, voi häivyttää. Sopusuhtainen istuva vaate antaa käyttäjälleen itsevarmuutta ja hyvää oloa ja sen itse tekeminen tuo iloa.