Yläosan lyhennys - jos olalle ja rintakehälle jää pystysuunnassa löysää

Tämä korjaus on tarpeen, jos rinnan etäisyys olalta on lyhyehkö ja yläosa tuntuu jäävän liian löysäksi ja pitkäksi korkeussuunnassa. Vaate asuttuisi muualta hyvin, mutta olalle jää pystysuunnassa löysää. Voit testata sen nostamalla olalta ylös ja katsomalla asettuuko silloin kädentie, vyötärö ja lantio sopivalle kohdalle. Jos asettuu, tee tämä muutos.

ylävartalo on lyhyt ja vaate jää liian löysäksi korkeussuunnassa.

1. Piirrä etukappaleen (ja takakappaleen) kaavaan vaakasuuntainen viiva rintakehän (ja yläselän) kohdalle. Mittaa pituus olalta tähän kohtaan kädentietä pitkin. Leikkaa pala irti.
2. Mittaa hihan pyöriöltä yhtä pitkä matka olan hakista eteenpäin (taaksepäin) kaarta pitkin. Piirrä viiva. Leikkaa pala irti.
3. Laske palaa suoraan alaspäin vaakasuuntaisesti langansuunnan mukaisesti. Laske palaa sen verran, kuin olkaa nipistäessä otit pois.
4. Tee sama hihalle. Laske palaa yhtä paljon kuin laskit etukappaletta (ja takakappaletta).
5. Kaavojen reunat ei välttämättä enää täsmää etenkään hihan puolella. Joten piirrä uusi viiva. Kädentiellä tasoita syntynyttä kulmaa. Hihan pyöriöllä piirrä uusi viiva vanhojen reunojen puolivälistä.
6. Voit tarvittaessa lyhentää eri määrän etu- ja takakappaleelta. Jos esimerkiksi ryhtisi on hieman kumara, et välttämättä tarvitse yhtä suurta poistoa takakappaleelta. Jos taas ryhtisi on hyvin suora ja pysty, saatat tarvita suuremman poiston takakappaleelta kuin etukappaleelta.

Tästä pääset takaisin kaavanmuokkauksen pääsivulle.